Dunav

Reka koja svojim hiljadama kilometara dugim tokom krasi deset zemalja Evrope, povezuje više od 80 miliona ljudi i spaja različite narode i kulture, Srbijom je ucrtala svoj živopisan put od Bezdana do Đerdapa. Na tom putu, na prostoru između dva najveća grada, opštini Inđija podarila je prelepe obale, ade i rukavce. Na njima su nikla interesantna naselja koja u atraktivnom prirodnom ambijentu čuvaju tradiciju prošlih civilizacija i tako privlače brojne tuirste.

Dunav protiče kroz teritoriju opštine Inđija u dužini od 27 km, podsecajući obronke Fruške gore i stvarajući živopisnu obalu, jednu od najlepših duž svog toka. Obalom Dunava od Čortanovaca, preko BeškeKrčedina, pored Slankamenačkih Vinograda sve do ušća Tise u Dunav kod Starog Slankamena, u ekološki očuvanom okruženju živopisne ruralne sredine, nižu se prelepe plaže, riblje čarde, vikend naselja, peščane ade i atraktivni pejzaži koji privlače ljubitelje reke, prirode, nautičkog, ribolovnog i eko turizma.

Mapa Dunava kroz opštinu Inđija

Pored jedinstvenog nautičkog iskustva i uživanja u prelepom prirodnom ambijentu panonske reke i njenih obala, poseban doživljaj predstavlja poseta ribljih čardi u kojima se spremaju vrhunski riblji specijaliteti i uživa u muzici tamburaša.